יוקר המחיה מזנק? 5 טיפים פיננסיים להפחתת ההוצאות
אנחנו האחרונים לזלזל בקנייה חכמה בסופר, אבל קבלו 5 פעולות פיננסיות פשוטות ואפקטיביות שיכולות לחסוך לכם עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים.
יוקר המחיה פוגע בכולם: המחירים ממשיכים לעלות, ההוצאות החודשיות מזנקות. זה לא אומר שמדובר בגזירת גורל: גל ההתייקרויות הוא הזדמנות מצוינת לעצב מחדש את דפוסי ההתנהגות הפיננסיים שלנו, באופן שיסייע לנו לחסוך
הוצאות רבות לאורך זמן.

בכמה התייקרו ההוצאות החודשיות של משק בית בישראל?
כדי לענות על השאלה הזו, צריך להכיר את סקר משקי הבית של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: סקר שנתי המציג תמונה כוללת של ההכנסות וההוצאות הממוצעות של משקי בית בישראל. הסקר בודק את היקף ההוצאות של משקי הבית לפי סעיפי ההוצאות השונים, כגון מזון, ביגוד, דיור וכו'.
אז בכמה התייקרה ההוצאה המשפחתית מאז 2019? אם מביאים בחשבון את העובדה שקצב עליית המחירים בין השנים 2020-2022 עומד על כ- 5.5% לפי פרסומי בנק ישראל, מדובר בהתייקרות ממוצעת של כ-880 ₪ בחודש למשפחה. אמנם, ההתייקרות עשויה להשתנות ממשפחה למשפחה בהתאם לסוג והיקף ההוצאות, אך בחישוב הכולל היא מגיעה לקרוב ל-1,000 ₪ בחודש.
ולא שלפני גל ההתייקרויות היה זול לחיות כאן...
אחרי שאמרנו את זה, להלן החדשות הטובות: גם במציאות הנוכחית אפשר לצמצם הוצאות ולחסוך.
לפניכם חמישה טיפים פיננסיים שיאפשרו לכם לעשות את זה.
לנהל הלוואות שמכבידות על העו"ש
רבים מאיתנו משלמים כל חודש החזרים גבוהים על הלוואות שאינן הלוואות משכנתא. על פי נתוני הלשכה המרכזית
לסטטיסטיקה, 29% ממשקי הבית דיווחו על הלוואות שאינן הלוואות משכנתא. הגובה המוערך של הסכום שנותר לפירעון הלוואה ממוצעת למשק בית עומד על לא פחות מ-96.2 אלף ₪.
במציאות הזו, ככל שהריבית של ההלוואה גבוהה יותר, כך ההחזר החודשי גבוה יותר ומקשה עלינו לסגור את החודש. יש משפחות המשלמות מאות ואף אלפי שקלים בכל חודש רק על תשלומי ריבית גבוהים.
לכן, אם כבר לקחתם הלוואות, זה הזמן לעשות בהן סדר: אפשר למשל לאחד כמה הלוואות קטנות ויקרות להלוואה אחת גדולה, בריבית משתלמת יותר. אם הריבית על ההלוואות גבוהה במיוחד, אפשר לשקול לסגור חלק מההלוואה או כולה בעזרת כספים פנויים שיושבים בחשבון העו"ש או בחיסכון הבנקאי, ומקבלים ריבית זעומה; וכמובן שאם כבר לוקחים הלוואה, חשוב לעשות סקר שוק ולהתמקח, ממש כפי שאנחנו משווים מחירים של מוצרי צריכה.
לצמצם ביטוחים לא הכרחיים
אחרי שהצטרפנו לביטוח כזה או אחר, אנחנו נוטים לשכוח מקיומו למשך שנים. בינתיים הצרכים שלנו משתנים, המצב המשפחתי משתנה, אנחנו רוכשים ביטוחים נוספים – והתוצאה? "סלט ביטוחי" שנערם במשך שנים ועלול לגרום לנו לשלם מדי חודש מאות שקלים על כיסויים שאנחנו לא בהכרח צריכים. כך למשל אנחנו יכולים בלי לשים לב לשלם על כפל ביטוחים. לחילופין, פעמים רבות אנחנו משלמים על כיסויים שאנחנו לא באמת צריכים, או על סכומי כיסוי גבוהים יותר ממה שצריך, כדי לחסוך הוצאות מיותרות על ביטוחים רצוי לבחון אפשרות לעשות בהם סדר.
ניתן להיעזר באנשי מקצוע שישמחו לעשות את זה בשבילכם.
לטפל בתסמונת החשבונות ה"קופצים"
חלק מהחשבונות השוטפים הם כמו צרצרים: בלי שאנחנו שמים לב, אחרי תקופה מסוימת הם פשוט "קופצים".
כך למשל חבילות הסלולר, האינטרנט והטלוויזיה כוללות לרוב מחיר הטבה אטרקטיבי המוגבל לתקופת זמן מסוימת (נניח 12 חודשים). לאחר תקופה זו מחיר החבילה חוזר למחיר מחירון, שעשוי להיות גבוה בעשרות אחוזים.
הטיפול בתסמונת החשבונות ה"קופצים" קל ופשוט: בשלב הראשון, עוברים על חשבון האשראי ומאתרים חשבונות שנראים גבוהים. בשלב השני, מתקשרים לחברות הרלוונטיות (או מתחברים לחשבון האישי באינטרנט) – ובמידת הצורך מוזילים בחזרה את המחיר.
לשיתוף המאמר, בחרו את הרשת החברתית המתאימה


